Parmaham is een bijzondere lekkernij, met een eeuwenoude historie.
De smaak van echte Parmaham is onvergelijkbaar zacht, met een geheel eigen aroma.
Dat maakt Parmaham tot het kroonjuweel van de Italiaanse keuken. Ook letterlijk, want echte Parmaham herkent u aan de ‘Hertogelijke Kroon’ op de ham en/of de verpakking. Dat is een waarborg voor de kwaliteit en de originele herkomst.
Het is namelijk ook wettelijk vastgelegd dat Parmaham uitsluitend gemaakt mag worden van varkens die in Italië geboren en getogen zijn.
Van echte Parmaham kunt u op diverse manieren genieten.
Bijvoorbeeld als:
- klassiek voorgerecht, in dunne plakjes, met brood en boter geserveerd,
- echte delicatesse, in combinatie met verse vijgen en meloen.
En wat dacht u van een Panino Parmaham? Panino is Italiaans voor broodje. En dat kunt u prima beleggen met heerlijke Parmaham, mozzarella en tomaten.
U kunt Parmaham ook toevoegen als bijzonder ingrediënt, waarmee u van een eenvoudig rijst- of pastagerecht een culinaire beleving maakt.